Opći uvjeti poslovanja

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge pruža online uslugu putem svoje Internet stranice na domeni promaster.hr

Vlasnik Internetske stranice odnosno registrirane domene promaster.hr  je 

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge

Svetog Roka 34, 34000 Požega

Djelatnost:4662 – Trgovina na veliko alatnim strojevima

OIB: 51941398186

MB:98428411

Transakcijski račun:

Zagrebačka banka: IBAN HR4623600001103005748

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge obvezuje se na zaštitu privatnosti dobivenih podataka kupca, te čuvanju tajnosti njihova identiteta i poslovanje u skladu s legitimnim zakonima Republike Hrvatske.

Osim putem online narudžbe, ponuđenu robu Kupac može kupiti pod istim uvjetima i u poslovnici tvrke PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge uz plaćanje po ponudi, gotovinom ili karticom jednokratno ili na rate.

Uvjeti korištenja usluga Internetske stranice promaster.hr

Korisnike upućujemo da se prije same kupovine upoznaju s ovim Uvjetima te da iste redovno provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama. Opći uvjeti primjenjuju se između Kupca i Prodavatelja, vezano uz kupovinu proizvoda od strane Kupca putem web trgovine promaster.hr.

Pristupanjem kupnji proizvoda putem online kupovine ili posjećivanjem ove internet stranice zbog dobivanja informacija o pojedinom proizvodu, smatra se da su Korisnici upoznati s ovim Uvjetima te da su s istima suglasni. Korištenjem web trgovine promaster.hr, smatra se da je Korisnik upoznat s ovim Općim uvjetima te da iste prihvaća. Prodavatelj otklanja svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posjetitelj stranica, Korisnik i/ili Kupac nije pročitao Opće uvjete.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača – Sklapanje ugovora izvan poslovnih prostorija i ugovora na daljinu

Opći uvjeti web trgovine promaster.hr sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o obveznim odnosima te zajedno s podacima objavljenim na Internet stranici web trgovine promaster.hr predstavljaju predugovornu obavijest u smislu članka 57. Zakona o zaštiti potrošača.

Kupac kod predaje narudžbe nema mogućnost kupiti proizvod bez da prethodno prihvati ove Opće uvjete poslovanja. 

Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, druge podatke vezane uz web trgovinu promaster.hr kao i sav ostali sadržaj, pod uvjetom javne objave na promaster.hr Internet stranici, a zbog čega su Korisnici dužni prilikom svake posjete predmetne internet stranice pregledati sadržaj iste.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

Online kupovinu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Cijene proizvoda i usluga izražene su u eurima (EUR)  za jednokratna virmanska, gotovinska i kartična plaćanja. Cijene uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijene proizvoda ne uključuju troškove dostave, unosa, manipulativne i druge troškove zasebnih usluga. Prodavatelj istaknute cijene ažurira na dnevnoj bazi zbog čega postoji mogućnost nenamjernog odstupanja od aktualne prodajne cijene te da cijene u maloprodajnim trgovinama budu različite od cijena na web trgovini promaster.hr.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web trgovinu. Prodavatelj je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključivo omogućene za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

U slučaju nemogućnosti isporuke traženih i uplaćenih artikala po ponudi ili web shop narudžbi, tvrtka PROMASTER j.d.o.o. obvezna je vratiti sva uplaćena sredstva uplatitelju (Kupcu) koji je isti položio na račun tvrtke u svrhu kupnje spornih artikala.

Molimo Kupce da prilikom ispunjavanja registracijskog obrasca te prilikom procesa kupovine, upisuju točne, važeće i potpune osobne podatke. U slučaju da su uneseni krivi podaci, ispravne podatke moguće je poslati na mail info@promaster.hr, jednako ih je tako moguće javiti i na telefon +385996737370

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge neće izvršiti dostavu proizvoda kupcu u slučajevima:

ako je adresa dostave nepostojeća,

ako je adresa dostave izvan teritorija Republike Hrvatske,

ako je poštanski broj navedeni prilikom narudžbe nepostojeći,

ako se kupac ne javlja na broj mobitela te ako istovremeno ne odgovara ni putem elektroničke pošte

ako je  elektronička pošta neispravna ili van funkcije.

DOSTAVA I OSOBNO PREUZIMANJE ROBE U REPUBLICI HRVATSKOJ

Paketna dostava 

 • Za vrijednost robe iznad 135,00 EUR (1017,16 kn), te mase manje od 30 kg, besplatna je u sve krajeve Hrvatske.
 • Trošak dostave u iznosu 6,00 EUR (45,20 kn) kn naplaćuje se Kupcu za pošiljke vrijednosti niže od 135,00 EUR (1017,16 kn),, za otoke po posebnoj tarifi, ovisno o otoku o čemu ćemo Kupca informirati u trenutku nuđenja ili na upit.

Osobno preuzimanje

 • Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje na broj telefona +385996737370, a prilikom preuzimanja donesite ponudu, predračun ili račun koji ste prethodno dobili na vašu e-mail adresu. Za osobno preuzetu robu i robu vrijednosti preko 135,00 EUR (1017,16 kn), se ne naplaćuju troškovi dostave.

Kupac je prilikom preuzimanja proizvoda dužan provjeriti eventualna vanjska vidljiva oštećenja pošiljke te u slučaju vidljivih oštećenja, odbiti preuzeti pošiljku. Sva druga eventualna oštećenja i nepravilnosti potrebno je javiti nakon preuzimanja na mail info@promaster.hr. Prilikom dostave, uz kupljeni proizvod, Kupac dobiva sve isprave koje prate proizvod: račun, jamstveni list te potvrdu o primitku pošiljke koju je obvezan potpisati. Potpisom na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vanjskih vidljivih oštećenja.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene. 

PLAĆANJE

Naručene Proizvode i dostavu, Kupac može platiti prema modelu kojeg sam izabere tijekom naručivanja proizvoda putem košarice. Kupac je suglasan da Prodavatelj, u slučaju sumnje na zlouporabu bilo koje vrste plaćanja, može zatražiti dodatne dokaze o valjanosti takvog načina plaćanja, a u slučaju da takvi dokazi ne budu podneseni ima pravo obustaviti transakciju i otkazati narudžbu. Plaćanje se smatra izvršenim u trenutku preuzimanja novca od strane dostavne službe, zaprimanjem novčanih sredstava na žiro račun prodavatelja ili u trenutku autorizacije kartične transakcije.

Plaćanje Proizvoda moguće je izvršiti: gotovinom, otkupninom, virmanom, jednokratno karticama svih banaka te obročno karticama određenih banaka izdavatelja u nastavku. Ukoliko se Kupac odluči za plaćanje prilikom preuzimanja pošiljke, naručenu robu moguće je platiti isključivo gotovinom prilikom preuzimanja iste. Roba se plaća djelatniku dostavne službe.

Plaćanje online:

Transakcijski račun

 • Iskazane cijene su za Uplata po predračunu – virmanom, internet bankarstvom, općom uplatnicom ili sl.

Karticama:

 Jednokratno karticama svih banaka

Postupak plaćanja karticama online:

Po potvrdi narudžbe komercijalisti će Vas kontaktirati putem maila isti ili sljedeći mogući radni dan sa službenom ponudom te poveznicom za plaćanje putem sučelja CorvusPay usluge za kartična plaćanja. Nakon otvaranja navedene poveznice upišite tražene podatke te slijedite upute za izvršenje transakcije.

Automatski mail odgovor po potvrdi narudžbe nije službena ponuda, molimo pričekajte kontakt komercijalista sa službenom ponudom.

Plaćanje u poslovnicama:

Novčanice 

 • Plaćanje gotovinom

Transakcijski račun

 • Uplata po predračunu – virmanom, internet bankarstvom, općom uplatnicom ili sl.

Karticama:

Maestro

 • Jednokratno karticama svih banaka
 • PBZ karticama 2-12 rata – zatražiti ponudu
 • ERSTE karticama 2-12 rata zatražiti ponudu

Mastercard

 • Jednokratno karticama svih banaka
 • ZABA karticama 2-24 rata – zatražiti ponudu
 • RBA karticama 2-12 rata zatražiti ponudu

Visa

 • Jednokratno karticama svih banaka
 • ZABA karticama 2-24 rata – zatražiti ponudu
 • PBZ Premium i Inspire karticama 2-12 rata – zatražiti ponudu
 • RBA karticama 2-12 rata – zatražiti ponudu
 • ERSTE karticama 2-12 rata – zatražiti ponudu

Diners

 • Jednokratno 
 • ERSTE karticama 2-12 rata – zatražiti ponudu

Sva obročna plaćanja se odnose na minimalni iznos računa od 300,00 HRK.

NAPOMENA: za virmanske uplate, roba se isporučuje tek nakon što uplatu proknjižimo (prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan), pa vas, isto tako molimo, da prethodno provjerite stanje pošiljke na broju telefona 01/222 5693.

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu

https://www.erstecardclub.hr/hr/pogodnosti/visa-mastercard-pogodnosti/sigurna-i-brza-kupnja-na-internetu-zahvaljujuci-3d-standardu-mastercard-securecode

JAMSTVO, SERVIS, REKLAMACIJE

Prodavatelj jamči da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu u jamstvenom roku pravilno funkcionirati. Za sve proizvode za koje Prodavatelj daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka Prodavatelj se obvezuje da će izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom roku, sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Jamstvo imaju svi električni uređaji i električni rezervni dijelovi ako su ugrađeni u ovlaštenom servisu. Jamstveni list i popis ovlaštenih servisera sastavni je dio jamstvenih uvjeta i isporučuje se uz proizvod.

Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme trajanja jamstvenog perioda. Jamstveni list smatra se punovažnim uz predočenje računa, bez obzira na to da li je spomenuti jamstveni list ovjeren ili nije ovjeren od strane Prodavatelja. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili ne postupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu. U slučaju kvara proizvoda pod garancijom, unutar garantnog roka, Kupac može zatražiti: popravak stvari u razumnom vremenskom roku ako stvar u razumnom roku ne bude popravljena, može zatražiti drugu ispravnu stvar, a ako u razumnom roku stvar nije popravljena ili nije osigurana zamjenska stvar Kupac može zahtijevati sniženje cijene ili povrat novca.

Reklamacije na proizvode moguće je prijaviti putem info@promaster.hr. Prodavatelj će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije zaprimljene isključivo pismeno kroz online formular za reklamacije. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, trgovac će nadoknaditi kupcu njegove poštanske troškove povrata robe i eventualnu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti.

Kupac prilikom uručenja kupljene robe treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. 

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Sukladno odredbama čl. 400. Zakona o obveznim odnosima kao prodavatelj odgovaramo za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato kao i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Potrošač je obavezan obavijestiti prodavatelja o postojanju vidljivih nedostataka u roku od dva mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak. Ne odgovaramo za materijalne nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari.

RASKID UGOVORA I POVRAT

Roba kupljena na daljinu

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, roba kupljena na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje kurirskom službom) može se vratiti (o svom trošku) u roku najkasnije 14 dana od dana primitka, te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Rok otkazivanja narudžbe počinje teći od dana kada je Kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti Prodavatelja o otkazivanju narudžbe pismenim putem. Narudžba se smatra otkazanom kada Prodavatelj primi pismenu obavijest. U slučaju otkazivanja narudžbe Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod Prodavatelju. Proizvod koji Kupac vraća Prodavatelju mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Kupac može jednostrano raskinuti ugovor o kupovini koristeći standardni obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražava svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju. 

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana od kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.

U slučaju da se povrat ili zamjena odobrava, kupcu se umanjuje povrat sredstava za 20% vrijednosti vraćene robe i za eventualne troškove dostave.

OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA – link 

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Potrošač/Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora ako je:

 1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena
 2. predmet ugovora roba ili usluga čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, a koje se mogu pojaviti za vrijeme trajanja prava potrošača na jednostrani raskid ugovora
 3. predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču
 4. predmet ugovora lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe
 5. predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave
 6. predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima
 7. predmet ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca
 8. potrošač posebno zahtijevao posjet trgovca radi obavljanja hitnih popravaka ili poslova održavanja, s time da ako prilikom takvog posjeta, uz one usluge koje je potrošač izrijekom zahtijevao, trgovac pruži i neke druge usluge, odnosno isporuči i neku drugu robu osim one koja je nužna za obavljanje hitnih popravaka ili poslova održavanja, potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u vezi s tim dodatnim uslugama ili robom
 9. predmet ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke
 10. predmet ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije
 11. ugovor sklopljen na javnoj dražbi
 12. predmet ugovora pružanje usluge smještaja koji nije namijenjen stanovanju, pružanje usluge prijevoza robe, usluge najma vozila, usluge isporuke hrane i pića ili usluga vezanih uz slobodno vrijeme, ako je ugovoreno da usluga bude pružena određenog datuma ili u određenom razdoblju
 13. predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju ako je ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora.

Trošak povrata robe u slučaju reklamacije snosi Kupac, a trošak slanja robe sa servisa odnosno reklamacije snosi PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge

U slučaju da je reklamacija “lažna” i neutemeljena trošak dijagnostike i slanja robe sa servisa snosi kupac.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom.

PROMASTER j.d.o.o. utvrđuje uvjete povrata – postotke umanjenja iznosa povrata kupcu uslijed umanjenja vrijednosti proizvoda. U slučaju povrata robe koja je vidno korištena PROMASTER j.d.o.o. ima pravo odbiti povrat u potpunosti.

RASKID UGOVORA I POVRAT ZA PRAVNE OSOBE

Ukoliko se izdaje R1 račun za pravne osobe, ugovor nije moguće otkazati. Odustajanja od ugovora: tvrtkama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo vraćanje kupljenih artikala u okviru jamstvenih uvjeta, no navedene pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja artikla bez razloga, kao što vrijedi za fizičke osobe.

INFORMACIJE NA WEB TRGOVINI

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge. ulaže maksimalne napore u održavanju informacija na stranicama web trgovine ažurnim i točnim. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, slike proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Za sve dodatne informacije kontaktirajte odjel prodaje PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge

UVJETI KORIŠTENJA

Stranice promaster.hr su u vlasništvu tvrtke PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge Za vrijeme korištenja promaster.hr primjenjuju se ovdje navedena pravila i Uvjeti korištenja, kao i svi važeći i primjenjivi zakoni. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo promjene ovih pravila i Uvjeta korištenja sukladno zakonu u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave.

COPYRIGHT

Stranice promaster.hr su u vlasništvu tvrtke PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge Sav sadržaj na promaster.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, audio i video zapisi, digitalni downloadi, softverski paketi i podaci vlasništvo su promaster.hr ili naših dobavljača sadržaja i zaštićeni su domaćim i međunarodnim propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava odnosno prava industrijskog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba predstavlja povredu propisa o zaštiti prava intelektualnog vlasništva. Sav softver koji se koristi na promaster.hr je vlasništvo promaster.hr ili dobavljača softverskih rješenja i zaštićen je propisima o zaštiti autorskog i srodnih prava.

VAŠ KORISNIČKI RAČUN

Ako koristite ove stranice, Vi ste odgovorni za povjerljivost vašeg korisničkog računa – korisničkog imena, lozinke i ostalih osobnih podataka kao i za restrikciju pristupa Vašem računalu. Vi prihvaćate odgovornost za sve aktivnosti koje se izvedu koristeći Vaš korisničko ime i lozinku.

ELEKTRONIČKA KOMUNIKACIJA

Kada posjetite promaster.hr ili nam pošaljete elektronsku poštu (e-mail), s nama komunicirate elektronski. Ovime pristajete na elektronsku komunikaciju s promaster.hr . Mi s Vama komuniciramo putem e-maila ili uz pomoć informacija na stranicama promaster.hr . Ovime pristajete na sva pravila, upozorenja, obavijesti i ostale poruke putem kojih mi komuniciramo s Vama.

PRIJAVE POVREDE ZAŠTITA I PRAVA

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge ne odgovara u slučaju da podaci, slike i drugi elementi internet stranice povrijede nečija intelektualna ili autorska prava. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge poštuje prava intelektualnog vlasništva i druga prava trećih osoba. Stoga, ako vjerujete da je Vaše djelo kopirano ili su na bilo koji drugi način povrijeđena Vaša prava, molimo Vas da nas o tome obavijestite.

Zloupotreba promaster.hr

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge ulažu napore da ovu stranicu održe u ispravnom i sigurnom stanju. Molimo Vas da nam prijavite bilo kakve probleme i zloupotrebe, uvredljive sadržaje i povrede ovih i ostalih pravila. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo da, bez ograničavanja drugih pravnih sredstava, ograniči, suspendira ili terminira svoje usluge i korisničke račune, zabrani pristup do promaster.hr web stranice, izbriše ili izmijeni sadržaje koje poslužuje, te poduzme tehničke i pravne metode i korake kako bi onemogućila korisnicima pristup stranicama ako smatramo da stvaraju probleme, ne poštuju zakone ili se ne ponašaju u skladu s ovim Uvjetima korištenja.

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge također zadržava pravo da ukine ne verificirane korisničke račune.

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge osim isključenja korisnika koji ne poštuju ovdje navedene Uvjete korištenja i ostala pravila važeća na stranici promaster.hr može zahtijevati naknadu za nastalu štetu ili izgubljenu dobit koju PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge trpi zbog nepoštivanja ovih uvjeta.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Informacije koje se nalaze na ovoj web stranici pruža tvrtka PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge, autori njezinog sadržaja, partneri, direktori, zaposlenici ili drugi predstavnici. Iako se trudimo održavati informacije ažurnima i točnima, ne pružamo nikakva jamstva i ne preuzimamo nikakvu odgovornost, bilo izričitu, bilo podrazumijevanu, o potpunosti, točnosti, pouzdanosti, prikladnosti ili dostupnosti web-stranice ili informacija, proizvoda, usluga ili povezanog grafičkog sadržaja koji se nalaze na web-stranici u bilo koju svrhu. U takve se informacije pouzdate isključivo na vlastitu odgovornost.

Osim ako nije izričito navedeno na ovoj web stranici, do mjere do koje je to dozvoljeno zakonom, PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge neće se smatrati odgovornim za štetu proizašlu iz ili povezanu s upotrebom ove web stranice ili informacija, sadržaja, materijala ili proizvoda koji se na njoj nalaze. Ovo je sveobuhvatno ograničenje od odgovornosti koje se odnosi na sve vrste naknada šteta, uključujući (bez ograničavanja) kompenzacijske, izravne, neizravne ili posljedične štete, gubitak podataka, dohotka ili profita, gubitak ili oštećenje vlasništva te potraživanja trećih strana.

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge imaju pravo ukloniti ili reproducirati materijal postavljen na ovu web stranicu u svakom trenutku.

Poduzimamo sve kako bi ova web stranica radila bez problema. Međutim, tvrtka PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge ne preuzima nikakvu odgovornost i neće se smatrati odgovornom u slučaju privremene nedostupnosti stranice zbog tehničkih razloga koji su izvan naše kontrole. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge jamči da su ova web stranica, njegovi poslužitelji (serveri), e-mailovi poslani od strane Promaster nezaraženi virusima ili drugim štetnim komponentama. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge neće biti odgovorna za bilo kakve nastale štete bilo kakvog tipa koje su nastale korištenjem ove stranice, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, direktne, indirektne, slučajne, kaznene i posljedične štete. PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge neće biti odgovorna za radnje trećih osoba.

RJEŠAVANJE SPOROVA

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.

Na uvjete poslovanja i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).

Posjetom promaster.hr Vi prihvaćate da je za ovdje navedene Uvjete korištenja mjerodavno nacionalno zakonodavstvo. Za sve sporove koji bi mogli proizaći iz, ili biti u bilo kakvoj vezi s Vašim posjetom promaster.hr ili proizvodima koje ste kupili putem promaster.hr nadležan je sud u Zagrebu. Pravila za upotrebu promaster.hr, modifikacije pravila i izdvojivost

Molimo Vas da pažljivo proučite naša ostala pravila i naputke, kao što su Pravila zaštite privatnosti koja su postavljena na ovoj stranici. Ova pravila su također na snazi tijekom Vašeg posjeta promaster.hr . PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge zadržava pravo da vrši izmjene stranica, pravila i ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku. Ukoliko se bilo koji, ovdje navedeni uvjeti proglase nevažećim, nepostojećim ili iz bilo kojeg razloga neprovedivi, takvi uvjeti će se proglasiti izdvojeni od ostalih i neće zahvatiti punovažnost i provedivost ostalih uvjeta.

JAMSTVO I SERVIS

Svi artikli kupljeni kod PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge imaju jamstvo. Većina artikala, u ovisnosti od proizvođača ima jamstvo minimalno od jedne godine. Jamstveni list sastavni je dio isporuke uz naručeni proizvod kupcu. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun za cijelo vrijeme jamstvenog perioda. Račun i jamstveni list jedini su dokumenti s kojima kupac može ostvariti svoja prava.

PROMASTER, obrt za trgovinu i usluge jamči ovlašteni servis kojeg je odabrao proizvođač za artikle koje je kupac kupio direktno od PROMASTER j.d.o.o. sukladno sa općim uvjetima garancije i servisiranja koje pruža proizvođač pojedinih artikala.

Jamstvom Vam proizvođač proizvoda jamči besplatan popravak kupljenog proizvoda u skladu sa važećim propisima i uvjetima opisanim u jamstvenom listu. U slučaju neizvršenja ove obaveze, davatelj jamstva će zamijeniti proizvod novim ili Vam vratiti novac. Jamstveni rok počinje danom prodaje uređaja, koji se unosi u garantni list i ovjerava pečatom i potpisom.

U jamstvo ne ulaze oštećenja nastala nestručnim rukovanjem, mehanička oštećenja, oštećenja zbog udara groma, prevelikog napona ili istrošenosti uređaja. Da bi se izbjegli nesporazumi, prilikom isporuke dužnost prodavača i kupca je da izvrše pregled proizvoda i da ukažu na eventualna mehanička oštećenja, u tom slučaju će proizvod biti zamijenjen.

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta prodavatelja.